VIDEO: Čovjek sebi ubrizgava otrov zmija da bi poboljšao imunitet

0
272

Oko 100.000 ljudi godišnje umre od ujeda zmije, a oko 250.000 pretrpi trajne posljedice, ali ove statistike ne brinu Stiva Ludvina koji svake nedjelje, poslednjih 23 godine, sam sebi ubrizgava koktel otrova zmija

Stiv Ludvin, 42-godišnjak iz Kalifornije opsednut zmijama, redovno sam sebi ubrizgava otrov najopasnijih zmija u krvotok verujući da će tako postati imun.

Svake nedjelje, poslednjih 23 godine, sam sebi ubrizgava koktel otrova zmija u pokušaju da istrenira antitijela da se odupru. Postepeno povećavajući dozu i učestalost injekcija, vjeruje da će jednog dana ostati imun, ne samo na otrov zmija, nego i na viruse.

Stiv trenutno u svojoj kući drži 28 potencijalno smrtonosnih reptila i uvijek je u potrazi za novim primjercima.

– Divim se zmijama, njihovom izgledu i hladnokrvnosti. Divim se njihovoj snazi i uspjehu njihove vrste. Obožavam zmije – rekao je Stiv.

Na dan kada prima injekciju Ludvin skupi nekoliko miligrama otrova i pripremi smrtonosni koktel. Nakon samo nekoliko minuta od ubrizgavanja, mišići u njegovoj ruci, u naredna 24 časa, postanu četiri puta veći dok se njegova bijela krvna zrnca bore sa otrovom.

Doze koje prima ovih dana ubile bi prosječnog čovjeka, ali ne i Stiva, koji obično ide na rok koncerte nakon što primi injekciju.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: telegraf