Dala sam svu ušteđevinu za rođendanski poklon svojoj najboljoj prijateljici i na kraju…

0
600

Zovem se Jelena i imam 23 godine. Dolazim iz Zagreba.

Prije dva mjeseca prijateljica mi je slavila rođendan. Odnosno moja najbolja prijateljica. Znamo se od malih nogu. Nema stvari koje jedna za drugu ne bi napravile. To ja zovem pravo prijateljstvo. I to je ono što treba najviše cijeniti i potruditi se maksimalno da ne propadne. Strašno ju volim. I kako se bližio njezin rođendan morala sam smisliti lijepi poklon koji će ju razveseliti.

I znam da materijalno nije bitno, ali htjela sam nešto lijepo napraviti i kupiti za nju. Da joj nisam ništa kupila sigurna sam da se ne bi ljutila. Ali tu je bila moja potreba da ju razveselim. I kako mi je trenutno dosta teško sa novcima jer ne radim nego studiram, a roditelji mi samo daju đeparac za faks nisam imala dovoljno novaca za poklon. Imala sam tu jednu malu ušteđevinu koje sam čuvala za crne dane. To su oni novci koje skupite od obitelji za rođendane i blagdane.

I tjedan dana prije rođendana sam dobila njezinu poruku da ne želi da dođem na njezin rođendan. Znači ta poruka je došla iz vedra neba. Niti je samnom razgovarala prije niti je bilo što upučivalo da će poslati takvu poruku. Niti mi je u poruci objasnila zašto ne želi da dođem, makar sam ju konstantno zvala da se nađemo i pričamo. Kad sam saznala od naše zajedničke prijateljice koji je razlog ostala sam u šoku.

Nisam mogla vjerovati da osoba koju beskrajno volim može to napraviti. Njezin razlog da me ne pozove je bio jedna dečko u kojeg je ona strašno zaljubljena već neko vrijeme. Ja sam to znala, ali nisam znala da je on potajno zaljubljen u mene. Ona je zbog osvete što on ne voli nju nego mene išla mene kazniti tako da me ne pozove na rođendan. Pa nisam ja kriva što je tako. Inace se meni taj dečko uopće ne sviđa. Nisam nikad htjela biti s njime.

Toliko me to potreslo da nisam tjedan dana mogla spavati. Stalno sam si vrtila u glavi pa kako osoba koju znam oduvjek može to napraviti. I nakon rođendana sam htjela pričati s njom, ali ona nije htjela samnom. I nakon toga što mi je napravila ja sam bila spremna na razgovor.

Prestrašno mi je bilo zamislit da nju izgubim radi nekog dečka. Pa mi smo frendice za cijeli život. Ignorirala je moje pozive i poruke. Samo se prestala javljati. Moram priznati da sam već neko vrijeme u komi jer mo to jako pogodilo. Eto radi jednog dečka smo se posvađale i to na užasan način. Kad sve bolje sagledam možda ju i nisam toliko dobro znala.

Narukvica je još uvijek kod mene, zamotana i čeka da ju poklonim njoj. Možda jesam luda ali mislim da bi joj oprostila.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORextramagazin.ba