Kap vode iz česme joj je upala u oko, a onda je ZAMALO UMRLA!

0
1090

Prvo su joj natekli kapci, pa su lekari mislili da je u pitanju čir. Međutim, do kraja nedelje, oko joj je nateklo i izgledalo kao velika crvena loptica za golf

kap-vode

Džesika Grinej (18) iz Velike Britanije je studentkinja engleskog jezika na Univerzitetu u Notingemu koja je završila u bolnici zbog jakih bolova u očima gde su počeli da je leče od parazita koji dospeo u njenu očnu jabučicu.

Ona je morala intezivno da stavlja kapi za oči koje joj je prepisao doktor svakih deset minuta sedam dana, nakon što su doktori otkrili da ima malenog crvuljka u oku (acanthamoeba keratitis).

Oko je zarazila putem kontaktnih sočiva na koje joj je pala kapljica vode iz vodovoda. To je bilo dovoljno da joj napravi veliki problem.

Prvo su joj natekli kapci, pa su lekari mislili da je u pitanju čir. Međutim, do kraja nedelje, oko joj je nateklo i izgledalo kao velika crvena loptica za golf. Zbog velikih bolova, Džesika je završila u bolnici, gde su počeli da je leče intezivnim kapanjem jer joj je rožnjaču izjeo opasni parazit.

Ovakvo stanje je moglo da izazove slepilo, paralizu, pa čak i smrt.

Džesika je u bolnicu primljena 21. marta, a i dalje mora da stavlja 21 kap u oko svakog dana.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: telegraf