Predavanje koje je jedna profesorka biologije održala svojim đacima oni nikada neće zaboraviti. Zato, nemojte ni vi da propustite šansu da naučite nešto što se inače ne uči u školi.

najbitnije-zivotne-lekcije

Zamislite da ste đak koji pohađa peti razred. Na času ste biologije i nastavnica svima u učionici podijeli pregršt kojekakvih tubica, bočica i sprejeva, a zatim vas zamoli da sadržaj iscijedite na sto ispred sebe. Praviti haos zvuči kao fantastična zabava, zar ne?

Međutim, sad vam ona da zadatak da sve to vratite natrag! Šta god da pokušate, ma kako da se pomučite, jednostavno ne ide, pa ne ide… Ne preostaje vam ništa drugo nego da odustanete! A onda vam biologičarka otvori oči.

– U trenutku ste svi vi bili toliko fokusirani na istiskivanje, cijeđenje i prskanje, da niste ni primijetili kakav nered pravite. Toliko lako je sve to iscurelo napolje, a onda ste shvatili da nema šanse da vratite sve to tamo gde mu je mjesto. Zapamtite ovo jednom za svagda: sve ovo važi i za sve riječi koje izađu iz vaših usta – ovo je zaista svojim učenicima rekla jedna američka nastavnica.

Njen desetogodišnji đak je tada bio u fazonu “Ma, o čemu to ova lujka priča?”. Ipak, ovaj danas odrasli mladić do dana današnjeg nije prestao da misli o tome. A vi?