U braku su 71. godinu, a da mogu, sve bi opet ponovili. Thomas i Irene Howard upoznali su se još kao djeca, a on je znao da će biti njegova cura čim ju je prvi put ugledao

Irene i Thomas Howard iz britanskog Longtona upoznali su se 1931. Tada je Howard imao samo 9 godina, a Irene 7. Živjeli su četvero vrata jedno od drugog. I od tad je on zaljubljen u nju. Godinama su bili najbolji prijatelji. Vjenčali su se 1945. i ove godine proslavili su svoju 71. godišnjicu braka. Thomas danas ima 94. godine, a Irene 92. Svih tih godina njih dvoje su skupa. Jedino kada su bili razdvojeni bilo je s Thomasovih 19. godina kada je bio pozvan u vojsku za vrijeme Drugog svjetskog rata, piše Mirror.

– Prvi put kad sam je vidio pomislio sam “koja lijepa djevojčica; ona će biti moja djevojka”. Od tada je moja zaljubljenost prema njoj sve više rasla. Šetali smo se zajedno obližnjim parkovima i postali smo nerazdvojni najbolji prijatelji. Kada smo odrasli išli smo gledati filmove s Clarkom Gableom u kino i držali bi se za ruke u stražnjim redovima – ispričao je Thomas.

Nakon što se vratio iz vojske, Thomas ju je zaprosio i ubrzo su se vjenčali.

irene-i-thomas-howard

Cijelog našeg života nas dvoje smo se međusobno poštovali i bili dobri jedno prema drugome. Današnji mladi mogu puno naučiti iz toga. Irene je moja životna družica. Katkad sam ja bio u krivu, katkad ona, ali na kraju dana bi se uvijek pomirili – dodaje Thomas.

– I nakon 84 godine zajedno još uvijek se volimo. Još uvijek je moja i ponosan sam na nju.Kad bih mogao sve ponoviti – uvijek bih se iznova oženio za istu curu – otvoreno je priznao ovaj 94-godišnjak.

Irene se slaže s njim.

Pristojnost i dobre manire bile su važan dio našeg života.Mi značimo cijeli svijet jedno drugome – ispričala je.
Par nema djece, ali o njima se brinu dvije nećakinje Debbie i Jane.

Pogledajte što ovaj par kaže da je nužno za sretan brak: