Pastorica Arasila (Aracely) Meza (52) iz Dallasa u SAD-u osuđena je na 99 godina zatvora zbog smrti djeteta (2), javlja Daily Mail. Očajni roditelji vjerovali su da je malog Benjamina Aparicija opsjeo đavo. Po naredbi samoprozvane proročice, roditelji su dječaku tri sedmice uskraćivali hranu zbog čega je na kraju umro.

Na stravičnoj snimci tzv. ‘ceremonije uskrsnuća’, koja je objavljena tokom suđenja, može se vidjeti kako su od mališana ostali tek kosti i koža. Na snimci se vidi kako Meza drži dječakovo tijelo, s kojeg visi odjeća, i izgovara molitve na raznim jezicima i zaziva Boga. Pored nje stoje njezin suprug, također pastor, te ostali sljedbenici, prenosi “Avaz“.

Nakon neuspjelog oživljavanja jedan od Mezinih sljedbenika prijavio je slučaj policiji koja je započela istragu. U međuvremenu, roditelji su djetetovo tijelo prevezli u Meksiko, jer su bili u strahu od sudskog progona.

‘Učinila sam ono što je Bog od mene tražio’

Na sudu je objavljena i snimka na kojoj se vidi kako Meza drži dječaka preko koljena, skinutih hlača, i udara ga po stražnjici. Potom se čuje djetetov plač. Benjamin djeluje potpuno izmučeno, oko očiju ima crne krugove, obrazi su mu upali, a ključne kosti izražene. Toliko je izmoren da nema snage ni glavu držati uspravno.

Meza je na sudu rekla da je učinila ono što je Bog od nje tražio. Kazala je da joj je ‘Duh’ rekao da bi dječak trebao jesti, no kada bi zaboravio reći ‘Amen’ nakon molitve ili ne bi pravilno koristio zahod opet bi ga kažnjavala izgladnjivanjem.

Nije bio jedina žrtva…

Benjamin nije bio njezina jedina žrtva. Djecu svojih sljedbenika odvajala je od majki odmah nakon rođenja iako su svi živjeli pod istim krovom. Vodila je raspored posta za ostalu djecu, ali iz nekog razloga, Benjamina je najčešće kažnjavala. Kada su je na sudu pitali zbog čega, nije dala jasan odgovor.

Svjedokinja Nazareth Zurita, Mezina sljedbenica, kazala je da je pastorica znala Benjaminove roditelje i prije nego je dječak rođen. Rekla je i da su se roditelji bojali slučaj prijaviti policiji jer su bili ilegalni imigranti.

Zurita je otkrila da su Mezini sljedbenici živjeli s njom i suprugom u svojevrsnoj komuni. Uvjerila ih je da je proročica i da može istjerati demone. Na sljedbenicima je izvodila egzorcizam i tjerala ih na post. Kad bi joj se neko suprotstavio, Meza bi ih optuživala da iz njih progovara đavao.

‘Ispirala nam je mozak’

– Oni koji su dovodili u pitanje njezin autoritet, dovodili su u pitanje Boga – kazala je Zurita.

– Poučavala je svoju, iskrivljenu verziju Svetog Pisma i kontrolirala članove svoje sljedbe. Ispirala nam je mozak – dodala je Zurita priznajući da ona sama nije učinila ništa da spriječi smrt dječaka. Nagodila se s tužiteljstvom, te je u zamjenu za svjedočenje protiv Meze dobila blažu kaznu.

Pedijatrica je na sudu rekla da bi dječak preživio da su roditelji reagirali i na vrijeme ga odveli u bolnicu.

Loading...

Komentari na članak: