SVAKOGA DANA JE PIO BAR LITAR ALKOHOLA, I TAKO 25 GODINA: Ono što mu se desilo sa telom je ISTINSKI HOROR! (FOTO)

0
1603

Prema rečima lekara iz bolnice, samo 400 slučajeva ove bolesti je ikada zabeleženo u svetu.

Muškarac (68) iz centralne kineske oblasti Hunan pio je svakoga dana litar alkohola, i oboleo je od retke kožne bolesti.

Identifikovan samo po nadimku Tan, pio je više od 25 godina. Počeo je sa 13 godina zajedno sa ostalim članovima porodice, piše “SCMP”.

Tokom godina je sve više povećavao količine alkohola koje je uzimao, da bi već sa 40 pio i po litar na dan.

Pre oko 20 godina, Tan je počeo da primćuje velike izrasline koje su počele da mu rastu ispod kože. Neko vreme ih je ignorisao ali je na kraju otišao kod lekara. Međutim, doktor mu je rekao da ne brine o njima osim ako ga ne bole ili ne počnu da mu otežavaju disanje.

To se i dogodilo nekoliko godina kasnije, kada je počeo da teško diše. Doktori iz Narodne bolnice provincije Hunan dijagnostikovali su mu benigne simetrične lipomatoze, poznate i kao Madelungova bolest po Nemcu koji ih je prvi opisao. Karakteriše je rast velikih masnih naslaga oko vrata i ramena.

Bolest je retka, ali ima tendenciju da utiče na muškarce srednjih godina koji konzumiraju velike količine alkohola, preneli su mediji. Prema rečima lekara iz bolnice, samo 400 slučajeva je ikada zabeleženo u svetu.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORespreso.rs