Tražila nestalog muža i nakon 23 godine saznala da nije mrtav !!!

0
952

Linda Iseler 23 godine je pretpostavljala da više nikada neće vidjeti supruga kojem se svaki trag izgubio 10. februara 1993. godine. Tog ju je dana nazvao i javio joj da hitno odlazi u bolnicu, no kući se više nije vratio.

Richard Hoagland, s kojim je imala dva sina, tada u dobi od 6 i 9 godina, pravno je proglašen mrtvim 2003., međutim ovog je jula uslijedilo veliko iznenađenja kada je Iseler nazvao Anthony Cardillo, detektiv okruga Pasco na Floridi.

Cardillo je Iseler obavijestio da je Hoagland živ i zdrav, te da je uhapšen zbog lažnog identiteta. Ispostavilo se na kraju da je njezin suprug zapravo napustio porodicu, pa u međuvremenu ukrao identitet jednome ribaru koji je 1991. godine poginuo u nesreći.

Iz Indianapolisa je preselio hiljadu milja južnije, u floridski gradić Zephyrhill, u kojem se pod imenom Terry Jude Symansky ponovo oženio i s novom suprugom dobio dijete.

Zanimljivo, Hoaglanda je zapravo slučajno razotkrio rođak pokojnog ribara, koji je istraživao porodično stablo na internetskoj stranici ancestry.com i tamo pročitao da se njegov ujak ponovo oženio 1995. godine.

Taj je podatak prijavio policiji, kojoj je Hoagland nakon hapšenja prepričao da je odlučio otići zbog problema sa suprugom i sinovima.

“Slomio nas je. Ostavio nas je bez ičega”, izjavila je tamošnjim medijima Iseler, koju je jedno vrijeme policija čak sumnjičila da je imala veze s njegovim nestankom.

Loading...

Komentari na članak: