SUPER IDEJE: Kako da “popravite” vlažne maramice?

0
1232

Događalo vam se da vam se neiskorištene vlažne maramice osuše? Ili jednostavno želite da poboljšate njihov učinak? Nastavite čitati.

vlazne-maramice

Ne trebate bacati osušene vlažne maramice – par trikova i dobićete nove maramice i to sa poboljšanim učinkom – protiv komaraca, za skidanje šminke, za čišćenje površina, …

Naoružajte se eteričnim uljima, mada u krajnjem slučaju – upotrebite jače čajeve ili kokosovo, bademovo ili maslinovo ulje.

Za veći paket vlažnih maramica treba vam: po 12 kapi ulja lavande, tamjana i čajevca i 125 ml ulja hamamelisa. Rasporedite maramice, razdvojite ih, pa ih popršćite mješavinom ulja. Ove maramice možete koristiti i kao osvježivače poslije napornog treninga, prilikom vrućina, … Hamamelis je odličan za kožu i ove maramice će djelovati hidratizirajuće.

Takođe maramice možete osvježiti ako ih popršćete sa 125 ml ulja hamamelisa i samo 40 kapi ulja lavande.

Namjenske maramice

A da biste napravili maramice, koje odbijaju komarce i insekte, pomješajte 125 ml ulja hamamelisa sa 25 kapi ulja limunove trave i 25 kapi ulja lavande.

Za čišćenje lica, uklanjanje šminke i za problematičnu kožu koristite maramice, koje ste poprskali sa mješavinom 12 kapi ulja čajevca, 12 kapi ulja tamjana i 12 kapi lavande (možete dodati i hamamelis kao u prvom receptu).

Maramice za osvježenje i brisanje površina dobićete mešavinom 125 ml ulja hamamelisa i po 20 kapi ulja limuna i lavande ili zdravca i lavanade (10 i 15 kapi).

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: lifepressmagazin