Bosanci snimili svoj prvi kung-fu film, pogledajte kako to izgleda

0
78

bosanci-kung-fu-film

OVOG utorka u Bosankom kulturnom centru Tuzla na konferenciji za medije predstavljen je prvi bosanski kung-fu film “Gorčina osvete”, koji je sniman u Tuzli, Sapni i drugim dijelovima Tuzlanskog kantona, piše tuzlanski.ba.

Film je inspiriran Bruceom Leejem, čija se 40. obljetnica smrti obilježava ove godine. Premijera je zakazana za 19. prosinca, redatelj filma je Damir Pirić, a glumačku ekipu većinom čine članovi Kung Fu Wu Shu Centra za obuku u Bosni i Hercegovini. Snimanje se proteglo na čak tri godine.

Pogledajte kako izgleda najavni isječak.

“‘Gorčina osvete’ je jedna bosanska priča, začinjena motivima, dijalozima i akcijom kao iz nekog kineskog kung fu filma o neznanom junaku koji dođe u selo, spasi selo i ode u planinu. I dalje prateći tu tradiciju kung fu filmova naziv filma koji nam u samom startu otkriva temu i ideju skoro polovice filma, govori da će tu biti neka osveta i da će ona biti gorka, ali naš junak, naš “vojnik Gorčin” ne dolazi primarno iz te tradicije, on dolazi iz našeg bosanskog miljea u kojem vladaju drukčija pravila i vrijednosti”, stoji na stranicama BKC-a Tuzla.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: Index.hr