Mislili su da je ovu pjesmu nemoguće otpjevati, a onda je na scenu stupila ova klinka

0
316

Viktorija Hovanisijan (13) uspjela je uživo u jednom takmičenju za talente da otpjeva pjesmu oko koje se godinama vodi polemika da li je uopšte moguće otpjevati je bez digitalne obrade. Riječ je o predivnoj operi iz filma ‘Peti element’, koju je originalno otpjevala albanska operska pjevačica Inva Mula.

jermenka-opera

Iako producenti tvrde da je pjesma Dive Plave lagune u filmu “Peti element” bez ikakve digitalne obrade i da je talentovana Inva sve otpjevala baš onako kako se čuje u filmu, o tome se i dalje vodi rasprava i rijetko ko vjeruje da ljudski glas zaista može da izvuče takve tonove.

Ali sve pada u vodu kada se na sceni pojavi mlada Viktorija, koja je u rodnoj Jermeniji već poznata kao nevjerovatno talentovan soprano, i može da izvuče pet oktava. Ona je sve oduševila kada se u ruskoj verziji šoua “The Voice” pojavila i uživo gotovo savršeno otpjevala takoreći nemoguću pjesmu.

Prvi dio pjesme je opera Lucia di Lammermoor, dok je drugi dio pjesme specijalno napravljen za ovaj film. Upravo oko tog drugog dijela se vodila polemika jer zaista zvuči nadljudski.

Poslušajte malu Jermenku i procjenite sami da li je nemoguće.

A evo i kako zvuči originalna pjesma iz filma u izvođenju Inve Mule (pjesma kreće od 20. sekunde).

Nas je ostavila bez riječi.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: 24sata.rs