Bili su goli i bosi: Par ostavio djecu s beskućnicima, kažu da su se umorili od čuvanja

0
239

Mladi par Ukrajinaca, Božena (20) i Vladimir (25) ostavili su svoja dva sina s beskućnicima jer su se umorili od čuvanja djece.

Andrej (3) i njegov brat Maksim (2) živjeli su tjedan dana s beskućnicima s kojima su kopali po smeću. Bili su goli i prljavi.

“Mladi par je došao i pitao možemo li pričuvati djecu. Bili su goli i bosi. Roditelji su rekli da idu kupiti namirnice i da će se vratiti za dvadeset minuta, a onda su otišli i više se nisu vratili”, rekao je beskućnik Sergej (42).

Beskućnici su sljedećih tjedan dana dijelili ono malo hrane što su imali s dječacima i pazili na njih, a onda je prolaznica Olena Taševska ugledala mališane i obavijestila policiju.

“Užasnula sam se kad sam vidjela dva mala dječaka kako leže na prljavim dekama. Bili su goli i vrlo prljavi”, kaže ona.

Glasnogovornica policije Dina Kurnjikova kaže da su djeca izgledala kao Mogli iz “Knjige o džungli” i da su pila vodu iz Dnjepra.

Stalno su bili gladni, a hranu su nalazili u kantama za smeće duž obale rijeke.

Djeca su odvedena u bolnicu, gdje su im liječnici utvrdili prehladu i pothranjenost.

“Dječaci su slabi i jedva hodaju. Znaju kako se zovu i koliko su stari. Ne pitaju za roditelje”, kaže pedijatrica Taisa Klimenko iz Dječje bolnice.

Kada je policija našla majku i oca, Božena Sinička (2) i Vladimir Zajcev (25) izjavili su da su ostavili djecu “zato što su se umorili od čuvanja”.

Sinička i Zajcev žive od sakupljanja starog željeza koje prodaju. Protiv njih je pokrenuta krivična istraga zbog neispunjavanja roditeljskih dužnosti i prijeti im kazna od pet godina zatvora.

Do donošenja presude Andrej i Maksim bit će smješteni u sirotištu.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot