Dijete je imalo strašne otekline na ustima, a sada majka upozorava roditelje

0
782

Mali Juliano imao je samo 1 godinu kada je mama Samantha primijetila strašne otekline na njegovim ustima.

Odvela ga je liječniku koji je ustvrdio da se radi o virusu herpesa, ali mama nema pojma kako je sinčić pokupio taj virus. Sada upozorava druge roditelje da pripaze kome daju svoje dijete u naručje.

„To je sada životni problem. Ne znam se s tim nositi. Trudim se najbolje što mogu. Lomi mi srce što mu ne mogu pomoći“, rekla je Samantha.

Objasnila je da su liječnici prvotno smatrali da se radi o nečem drugom. „Njegove otekline su počele rasti po rukama, vratu i stomaku“, rekla je. Naposljetku su ga testirali na herpes, a test je došao pozitivan.

„Liječnici su mi rekli da ga je to moglo ubiti da ga nisu liječili na vrijeme. Užasno je. Želim da drugi roditelji znaju koliko opasno može biti“, rekla je.

Herpes je visoko zarazan, prenosi se preko kože, sline ili doticanjem inficiranih predmeta. Bebe su pod posebnim rizikom jer im imunosni sustav nije potpuno razvijen. Na žalost, nema lijeka za herpes.

Dječak je ubrzo pušten kući, a mora uzimati lijek 21 dan.

Majka sada preko društvenih medija upozorava da roditelji ne dopuštaju ljudima koji imaju otekline oko usta da drže bebe, kako bi se smanjio rizik od zaraze.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot