Dječaka s cerebralnom paralizom učenici natjerali da legne u potok kako bi gazili preko njega

0
1094

Neviđeno maltretiranje od strane vršnjaka iz škole!

Grupa učenika iz Kanade je natjerala dječaka s cerebralnom paralizom da legne u potok, kako bi mogli prelaziti vodu preko njega.

Na snimkama postavljenim na Facebooku vidi se kako 14-godišnji Brett Corbett leži na potoku kod Srednje škole Glace Bay u Novoj Škotskoj dok učenica gazi preko njegovih leđa kao preko mosta.

“Počelo je kao izazov. Ali onda je netko zaprijetio da će me gurnuti”, rekao je Brett nakon incidenta. Njegova majka Terri rekla je da su njenom sinu zaprijetili će ga baciti u potok ako sam ne legne u njega. “Mislio je da nema izbora”, dodala je Terri.

Ukupno je troje učenika prešlo preko leđa njezinog sina u incidentu koji se odigrao 7. studenog, naveo je Newser. “Roditelji, obmanuti ste s ovom generacijom”, rekao je obiteljski prijatelj.

*IF ANYONE POSTS A VULGOR OR THREATENING COMMENT, YOUR COMMENT WILL BE DELETED.**Edit; for those of you who don't know, we did come across a 2nd video that proves he was forced to do this. We also rallied at Glace Bay High School for awareness and to let kids like Brett know that bullying will not be tolerated anymore. Also, at the end of the video it was a rock thrown, not a phone.*Never in my LIFE have I ever been more disgusted. The young boy in this video is my friends son, he has cerebral palsy. This is Glace Bay High School.Parents; you failed this generation. The amount of teenagers that stood around and watched this happen, even took videos of it. Really says a lot about this generation.Everyone who knows this boy knows he has a disability. How fricken hard is it to show some compassion?? To stand by and not only allow it to happen but to take a video as if it's a joke! It's 2018, show some respect for eachother and empower eachother rather than claw other people down to build yourself up.I think we need to take this situation and make change out of it. We need to look at our children and the lessons we are teaching, we need to play a more active role in their social life. Stuff like this happens because we don't know what our kids are doing at school or with their friends. This needs to CHANGE.

Gepostet von Brandon Jolie am Donnerstag, 8. November 2018

Na drugoj snimci se čuje kako učenici psuju Bratta, koga su natjerali da se vrati u vodu kad je ustao. Neimenovani učenik rekao je da je grupa umiješana u incident suspendirana na jedan dan iz škole, iako regionalna školska uprava to nije potvrdila, ističući da je istraga slučaja u toku. Neki učenici su se javno ispričali.

“Ovo je najgora odluka u mom životu”, rekao je jedan dječak. “Trebala sam ti pomoći da ustaneš umjesto da te obaram”, rekla je jedna od djevojčica koja se ispričala Brettu osobno. Brett je rekao da mu je drago što se to dogodilo jer smatra da će njegova priča promijeniti situaciju u okolini.

IZVORnovizivot