Djevojčica umrla jer liječnici nisu vjerovali roditeljima

0
1067

Svaki put kad su otišli u bolnicu znali su da ih liječnici neće slušati te će ih poslati doma.

Djevojčica iz Australije je umrla nakon gutanja baterije jer su liječnici odbijali na rendgenu provjeriti je li nešto zapelo u njezinom probavnom traktu.

Znala sam da nam neće vjerovati. Svaki put smo došli s dokazima i svaki put su ih zanemarili, izjavila je majka Allison Rees za The Herald Sun.

Isabella Rees imala je tek 14 mjeseci kada je umrla 4. veljače 2015., a u istrazi se saznalo da ju je majka Allison odvela u bolnicu Melbourne’s Sunshine tri puta u samo dva tjedna kako bi provjerili je li nešto zapelo u njezinom probavnom traktu.

Na sudu je izjavila da su doktori, unatoč simptomima koji su uključivali pocrnjelu stolicu, rekli da će beba, što god da je u pitanju, uskoro probaviti i da će normalno iz nje izaći.

Isabellin otac, Robert Rees, na sudu je svjedočio da je 16. siječnja 2015., kad su prvi put otišli u bolnicu s Bellom, napomenuo liječnicima da je vidio svoje dijete kako se igra s baterijama.

Tijekom prvog dana istrage nakon bebine smrti, njezina majka je izjavila da je svaki put kad su otišli u bolnicu znala da ju liječnici neće slušati i da će ih poslati doma. Obitelj je također izjavila da im je žao što nisu više znali o posljedicama gutanja baterije za dijete.

Nakon smrti Isabelle roditelji su pokrenuli istragu o baterijama, a kažu da im nije cilj okriviti nekoga za smrt njihovog djeteta, već educirati ljude o tome koliko su opasne za djecu, prenosi 24sata.

– Sve bismo dali da dobijemo još jednu priliku čuti tvoj glas, osjetiti tvoj poljubac i vidjeti te kako rasteš. Naša srca su slomljena. Volimo te Bella – napisali su žalosni roditelji u svojoj objavi na društvenoj mreži.

IZVORnovizivot