Liječnici su inzistirali da je njezina bol u leđima posljedica depresije, ali se ispostavilo da ima uznapredovali rak

0
1076

Pokušaj i pogreška. Zbog toga postoji naziv „liječnička praksa“, zar ne? To je razlog zbog kojeg kažemo „prakticirati medicinu“, a ne „usavršavati medicinu“.

Nitko nije savršen, uključujući liječnike. No, znanje na stranu, dobar liječnik sluša svoje pacijente čak i ako se njihove riječi kose s dijagnozom bolesti.

Gepostet von Tori Geib am Freitag, 8. März 2019

Na mnoge načine, posjet liječniku nas često ostavi s osjećajem da smo više broj nego ime. Osobno iskustvo može pridonijeti razlici između dobrog odnosa prema pacijentima i onog suprotnog.

Tori Geib to vjerojatno zna bolje nego itko. Njezini nebrojeni posjeti specijalistu za bol u leđima su se pretvorili u noćnu moru.

„Posjetila sam tri specijalista zbog boli u leđima, no nitko me nije ozbiljno shvaćao“, rekla je Geib.

Nastavila je objašnjavajući da je jedan liječnik čak rekao da je njezina bol „depresija koja se manifestira kao bol u tijelu.“

Geib je vidjela dno bočice s lijekovima previše puta – od uzimanja lijekova za opuštanje mišića do antidepresiva.

Gepostet von Tori Geib am Sonntag, 14. Oktober 2018

No, njezina bol nije posustajala. Došlo je do točke kada se počela pitati umišlja li bol u svom tijelu.

„Činilo se kao da samu sebe varam“, rekla je, „Je li to sve u mojoj glavi? Ma svi ti liječnici sigurno nisu u krivu; ipak su oni stručnjaci.“

Unatoč sumnjama koje su liječnici imali u nju, Geibina bol nije bila izmišljena. Kronična bol u leđima je trajala godinu dana dok nije otkrila nakupinu koju je opisala kao „kruta tvar“ na jednoj strani dojke.

Nakon mamograma, Geib je otišla na biopsiju. Uskoro je otkrila da ima metastazirani rak dojke. „Vijest je bila poražavajuća; sjećam se da je sve bilo kao u magli“, podijelila je.

Onkolog je objasnio da je rak bio u njezinoj kralježnici, a bol u leđima je bila manifestacija tog raka…

Nastavak na sljedećoj stranici…

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot