Najtužnija kuća na svijetu nalazi se u Kanadi. Evo zašto svi zaplaču kad izađu iz nje!

0
1310

U nekim zemljama je uobičajna praksa na tržištu za nekretnine, da se organizuju dani otvorenih vrata u kućama, koje su na prodaju. Zainteresovani kupci su u prilici da obiđu sve prostorije i potom odluče da li će kupiti kuću.

Jedna od tih kuća nalazi se u Kanadi. Najavljena je prodaja i kupcima je omogućeno da je obiđu. Pri samom ulasku u kuću, sve potencijalne kupce sačekao je pravi šok. Jedna nevladina organizacija, pretvorila je ovu kuću u pravi muzej siromaštva!

I to sa veoma snažnim ciljem…

Ništa na spoljašnjosti kuće nije ukazivalo na užasnu istinu, koja se krije unutra! Cilj Vojske Spasa, organizacije koja stoji iza ove akcije, je upravo da ukaže na siromaštvo koje vidimo oko nas: ljudi koji žive na rubu siromaštva i prolaze krotz razna iskušenja kako bi prehranili sebe i svoju porodicu.

Unutrašnjost kuće je preuređena kako bi odrazila bedu u kojoj živi više od 300.000 Kanađana, koji žive ispod granice siromaštva: stari nameštaj, pukotine u zidovima, jedna kutija žitarica, koja nam govori da jedno od sedmoro dece ide u školu gladno…

Ovom inicijativom, namerava se podići svest o tome šta znači živeti u siromaštvu, ali i nastaviti sa skupljanjem donacija za nastavak borbe protiv ove pošasti.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORlikemag