Svakakvih čuda smo se nagledali posljednjih godina, ali snimak koji nam dolazi iz Južne Afrike, tačnije iz Nacionalnog parka “Kruger” ostavlja bez riječi svakog.

Leopard-i-Antilopa

Navikli smo do sada na razne zvjerske snimke afričke divljine u kojima su prikazane razne divlje mačke kako kidišu na antilope, impale i slične nejake životinje. Međutim, posljednji video snimak zbunio je sve i prijatno iznenadio.

Da nam je neko pričao da ovi zakleti naprijatelji mogu da postanu bliski i nerazdvojni prijatelji rijetko da bi iko povjerovao. Međutim, priča iz južnoafričkoga nacionalnog parka “Kruger” nas je uvjerila da više ništa nije nemoguće.

Pri svakom susretu antilope s leopardom, gotovo je neminovno da će graciozna antilopa postati plijen. Ali, jedna mala odvažna antilopa, da li iz neznanja ili radoznalosti, prišla je mladom leopardu i počela da se igra sa njima. Na iznenađenje i autora ovog snimka, igra je počela.

Ovu zanimljivu interakciju snimio je Estijan Houi, čuvar ovog nacionalnog parka, koji je izjavio da u svojoj dugogodišnjoj karijeri nikada nije vidio ništa slično.

– Bio sam zapanjen i istovremeno počastvovan što sam prisustvovao tako rijetkom i neobjašnjivom događaju. Mala antilopa ni u jednom trenutku nije pokazala znake uznemirenosti ili straha. Kad bi leopard pokušao da se igra, ona bi se svaki put vratila njemu i nastavila da ga njuška i gura glavu ka njegovom licu – ispričao je začuđeni čuvar.