Ne svađaju se, ne viču, ne gledaju druge: 70 godina čuvaju jednu lijepu naviku!

0
443

“Upoznali smo se kada nam je oboma bilo deset godina. Ja sam se doselila u njegovo susjedstvo, a s obzirom na to da smo vršnjaci, znači da se poznajemo već 80 godina”, kaže Evie iz Minnesote, koju suprug John cijelo vrijeme zove: “Dušo moja”.

Snimila ih je unuka sa željom da ovjekovječi i sa svima podijeli priču o ljubavi koja traje više od 70 godina!

“Imam 89 godina, a on mi i dalje govori da ga moje tijelo izluđuje”, kaže kroz smjeh voljena supruga, a njen dragi to potvrđuje.

“Noću, ja sam taj koji prvi uskače u krevet, ali uvijek dođem do njene strane i poljubim je za laku noć”. To nije jedina lijepa stvar koju rade stalno.

“Uvijek izjavljujemo ljubav jedno drugom. Svakoga dana. Mislim da nikada nismo to preskočili učinitio”. Također, oni se uvijek drže za ruke.

“To smo počeli raditi još dok smo bili u srednjoj školi, a sada to radimo da pridržimo jedno drugo, da ostanemo uspravni”, kažu i smiju se, dok ih unuka snima.

Baka kaže da se u svog supruga zaljubila jer je bio drugačiji od ostalih u školi, bio je nestašan, i to joj se baš svidjelo.

“Pisao mi je i ljubavna pisma, i to na tanjurićima od kartona”.

Oni savjetuju mladima da ako žele da i njihov brak dugo traje moraju biti ljubazni jedno prema drugom, biti dobri prijatelji, ali i da se stalno smiju i uživaju u svom zajedničkom životu.

“Jednom sam mu rekla da me nikada nisu privlačili drugi muškarci, a on mi je odgovorio da ni njega nikada nisu privlačili drugi muškarci”.

I na kraju, rekli su nam i koje doba u životu je najbolje:

“Kada vam se djeca vjenčaju i kada vam podare unučiće. Vrhunac našeg braka je naša praunuka Edi. Ona je, izvinite, ali najdivnije i najlepše stvorenje na svijetu”.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORstil.kurir.rs