U ovoj zemlji, mnoge žene imaju istu i neobičnu frizuru. Mnogi bi pomislili da je riječ o modnom trendu, ali ovdje se radi o plemenitoj akciji.
Asimetrična frizura je poznata pod nazivom ‘brave cut’ (hrabri rez), piše Little Things.

U Rumunjskoj, se brojne žene bore s rakom i izgubile su kosu tijekom liječenja. Perika izrađena od ljudske kose može im pomoći da se bolje osjećaju, ali takve perike su vrlo skupe. U stvari, perika može koštati četiri puta više od prosječnih prihoda jednog kućanstva.

Simbol podrške oboljelima

“Nije bilo svijesti o donaciji kose i žene se nisu željele odreći svoje duge kose”, kazala je Ioana Zamfir, koja radi u kampanji Brave Cut. “Ono što Rumunjke žele je biti u trendu. Dakle, pristupili smo im na drugačiji način. Ne pitamo ih bi li željele donirati kosu već žele li biti u trendu.”

Umjesto ‘rezuckanja’ vrhova, Brave Cut ženama pruža kratke, moderne frizure. Frizura je postala toliko popularna da je postala smbolom podrške ženama oboljelima od raka poput ružičaste vrpce. Tisuće žena dobilo je asimetričnu bob frizuru, a stotine perika je od te kose izrađeno za žene koje se bore s rakom.