Otac prodao kćerku za 7.800 eura kako bi otplatio kockarske dugove

0
2143

Muškarac na jugozapadu Kine uhićen je jer je prodao svoju kćerku na internetu za 7.800 eura kako bi otplatio svoje kockarske dugove.

Muškarac, koji je identificiran po prezimenu Jiang, prodao je dijete paru nakon što je upao u dugove kockanjem preko interneta.

Nezaposleni muškarac odveo je svoju jednogodišnju kćerku od kuće i rekao svojoj ženi da će djevojčica ostati kod bake.

U studenom prošle godine Jiang je svojoj supruzi rekao da će ostati sa njegovom majkom u gradiću koji je oko 140 kilometara udaljen od njihove kuće.

Majka je postala sumnjičava nakon što se nije čula s kćerkom skoro tri mjeseca. Svaki put kad bi pitala muža o tome gdje se njihova kćerka nalazi, davao joj je različite izgovore za odlaganje njenog povratka.

Zabrinuta majka je u veljači provjerila mobitel svog muža i otkrila snimku razgovora između njega i kupaca njihove kćerke. Istog dana sastala se sa svekrvom, koja joj je rekla da joj je dijete odvedeno prije nekoliko tjedana.

Majka je odmah prijavila incident policiji, a muž je pobjegao. Nakon istrage, policija ga je pronašla u jednom hotelu krajem veljače.

On je priznao da je dugovao veliku sumu i odlučio se za ekstremne mjere nakon što je vidio post na internetu o posvajanju djece.

Jiang je lagao i kupcima, paru kojemu je prodao dijete da više ne može odgajati djevojčicu jer se razveo od supruge i oba roditelja su mu umrla.

Djevojčica je pronađena i vraćena majci.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot