Psi su skloni suosjećanju. Odani su i ne napuštaju vlasnika u nevolji. Pratit će vas posvuda i sretni su samim time što su vam u blizini.

Kada je Jacqueline Estey primijetila da njezin pas Habs ne leži s njom u krevetu, zabrinula se pa ga je potražila po kući.

Na njezino iznenađenje, pronašla je psa ispred perilice rublja kako sjedi i strpljivo čeka svoju igračku da se opere.

Jacqueline je ranije odlučila medvjedića staviti na pranje jer je bio prljav. Dok pas nije gledao tiho ga je pokupila i stavila u perilicu. Otišla je raditi druge stvari i zaboravila je na igračku.

Pas ima veliku povezanost sa svojim plišanim medvjedićem. Svuda ga vuče po kući, a ako ga čovjek uzme, pas će ih slijediti dok ne spuste medvjedića. Prije 3 godine je prisvojio igračku, i od tada se od nje ne odvaja. Kada je Habs vidio medu u perilici, nije ga mogao ostaviti samog. Sjedio je i strpljivo čekao da se ciklus završi. Nije htio napustiti svog plišanog prijatelja.

Iako je sve bilo u redu, Habs je bio traumatiziran što se morao odvojiti od medvjedića. Kasnije te noći se probudio i nije mogao pronaći svoju igračku. S obzirom da ga je zadnji puta vidio u perilici, potrčao je tamo da ga spasi.

Pas ima instinkt štititi stvari i ljude koji su mu važni, zbog čega ne čudi reakcija prema medvjediću. Htio se pobrinuti da je igračka na sigurnom. Na kraju krajeva, vožnja u perilici rublja ne čini se zabavnom.

Jacqueline se probudila kada je čula da Habs grebe po vratima perilice. Znala je o čemu je riječ pa je psu dopustila da pogleda unutar perilice, samo kako bi ga uvjerila da medvjedić nije zaglavio unutra.

Nakon toga je psa odvela do svog krevetića i pokazala mu je da njegov medvjedić sigurno odmara. Psu je očito laknulo kada je vidio da njegov prijatelj nije u nevolji. Legao je i mirno zaspao u krevetiću sa svojim medvjedićem.

https://www.facebook.com/VT/videos/503903343440449/?t=0