Policija spasila novorođenče koje je obitelj pokušala živo zakopati

0
123

Događaj je policiji prijavio vozač koji je vidio dvije osobe kako imaju nešto u rukama, a kopaju i rupu.

Svjetski mediji objavili su potresnu snimku iz Indije, koja prikazuje trenutak u kojem su policajci spasili tek rođenu djevojčicu koju su pokušali živu zakopati članovi njezine obitelji.

Na snimci zabilježenoj mobitelom, vidi se kako policajci prilaze muškarcu koji drži bebu zamotanu u deki, dok pored njega drugi čovjek kopa rupu vlastitim rukama… Tamošnje vlasti potvrdile su da se jezivi slučaj dogodio u Hyderabadu, a da je djevojčicu pokušao zakopati njezin djed, javlja Daily Mail.

Situaciju je policiji prijavio vozač koji je vidio dvije osobe kako imaju nešto u rukama, a kopaju i rupu.

Kad je policija došla, dva muškarca su im rekla da je beba preminula, no onda su policajci vidjeli da se beba pomiče te su ih uhitili, a bebu odveli u bolnicu, gdje se još uvijek oporavlja.

Ubijane tek rođenih djevojčica veliki je problem u Indiji, zemlji koja žensku djecu gleda kao “teret” zbog miraza koji se mora platiti kad se kćer udaje.

S druge strane, sinovi se promatraju kao oni koji će donijeti bogatstvo i napredak obitelji. Nedavno istraživanje UNICEF-a otkrilo je da se pola milijuna djevojčica pobaci svake godine, te da je u razdoblju od 1986. do 2016. ubijeno oko 10 milijuna tek rođenih djevojčica.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot