PREOKRET ŽIVOTA: Htio je da se ubije, a onda mu je zazvonio telefon i sve se zauvijek promijenilo

0
245

Kevinu Valšu jedan neočekivani telefonski poziv promijenio je život.

Upoznali su se u kampu kao tinejdžeri, ali razišli su se posle ljeta i svako je krenuo svojim putem. Kevin je pao u depresiju i odlučio je da se ubije pored srednje škole. Međutim, ona ga je pozvala baš u tom trenutku.


– Kada sam imao samo 13 godina u ljetnom kampu prišla mi je najzgodnija djevojčica i rekla mi: “Crna boja ti odlično stoji’. Nisam znao šta je htjela reći – počinje svoju priču Kevin Valš.

Oni su i na kraju se sprijateljili. Razmijenili su brojeve i neko vrijeme nakon ljeta ostali u kontaktu, a onda su se razišli. Počela je srednja škola i svako je krenuo svojim putem.

– Moram priznati, svaki dan sam mislio na nju. Čak ni danas sa sigurnošću ne mogu reći zašto, ali iz nekog razloga nisam je mogao izbaciti iz glave – objašnjava.

Splet nesretnih okolnosti tada 17-godišnjeg Kevina doveo je do teške depresije.

– Raskinuo sam s djevojkom, pas mi je uginuo na dan moje maturske zabave. Sve me je to pogodilo. Odlučio sam da se ubijem. Napisao sam oproštajnu poruku i otišao na mjesto gdje sam mislio to obaviti. Samo nekoliko sekundi dijelilo me od suicida, a onda mi je zazvonio mobilni. Zvao me je neko s nepoznatog broja. Javio sam se i shvatio da je to ona.

Pitao sam je šta ima, a ona mi je odgovorila da je osjetila da treba da mi se javi – dodaje Kevin koji se zadnji put s Blejk čuo godinu dana ranije.

Nastavak na sljedećoj stranici…

Loading...

Komentari na članak:

IZVORtelegraf