Sedam prijateljica kupilo vilu u kojoj planiraju zajedno provesti starost

0
478

Sve je počelo kao šala kad se 2008. sedam najboljih prijateljica iz Kine dogovorilo da će ostarjeti zajedno u kući iz snova u koju će se preseliti kad budu u mirovini, no kad se pokazala prilika da kupe nedovršenu vilu, nisu puno razmišljale.

U dovršenje i uređenje vile od 700 kvadrata u mjestu nedaleko od kineskog grada Guangzhoua uložile su ukupno 500.000 eura, te je sad spremna za useljenje. Kuća na tri sprata sad ima staklene prozore od poda do stropa, prozračnu verandu za ispijanje čaja, golemu otvorenu kuhinju i bazen, piše Daily Mail. U prizemlju se nalazi moderno uređen stambeni prostor, a na spratovima je sedam soba.

“Počelo je kao šala kad smo se dogovorili da ćemo sa 60 početi živjeti zajedno. Danas imamo kuću u kojoj kuhamo, organiziramo roštilje, pjevamo, a hranu nabavljamo u obližnjem selu”, ispričala je jedna od žena koje su se upoznale prije 20 godina na zajedničkom poslu, a u međuvremenu su postale najbolje prijateljice.

Sklopile su i pakt prema kojem svaka mora naučiti jednu vještinu koja će im zajedničku starost učiniti ugodnijom. Tako jedna mora naučiti dobro kuhati, druga svirati, treća uzgajati biljke…

“Sve smo pojedinačno neovisne, ali možemo se osloniti jedna na drugu. Sad smo u tridesetima, ali za desetak godina naša djeca će odrasti i onda ćemo moći živjeti zajedno”, ispričala je Jin Du, jedna od prijateljica.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORindex