U ovoj školi dječaci mogu nositi suknje, a ukinut će se muški i ženski toalet

0
349

U osnovnoj školi u Irskoj sve rade kako bi se djeca ”osjećala” sretno. Odsada će dječaci moći nositi suknje, a također će se ukinuti oznake za muški i ženski toalet.

U osnovnoj školi St Brigid, u Wicklowu, južno od Dublina u Irskoj dječaci će moći nositi suknje nakon što je uprava škole odlučila prijeći na rodno neutralnu politiku, koju su potaknuli zahtjevi samih učenika škole.

Škola će također ukinuti oznake za ženski i muški toalet kao dio sheme, za koju se vodstvo škole nada da će omogućiti djeci da se osjećaju ugodno, izvješćuje DublinLive.

U skladu s novim pravilima, učenici će se sada moći oblačiti u skladu sa spolom s kojim se identificiraju. Nastavnici i uprava škole se nadaju da će ova odluka pomoći svim učenicima da se osjećaju dobrodošlima i prihvaćenima.

Smatra se da bi još mnogo škola diljem Irske i Engleske moglo slijediti taj primjer.

Ravnateljica Maire Costello kaže da neka djeca od rane dobi preispituju svoj seksualni identitet i žele im osigurati sigurno i sretno školovanje.

– Ako to znači da djevojke nose hlače ili dječaci suknje, neka nose. Najvažnije je da se djeca osjećaju ugodno i sretno zbog načina na koji su odjeveni – rekla je za The Irish Times.

Od rujna djevojkama će biti dopušteno da nose sive hlače, a dječacima će biti dopušteno da nose suknju od tartana ako im se to više sviđa, prenose 24sata.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot