google-srbija

Na Internet stranici “Google Analytics” postavljena je geografska karta na kojoj je Srbija prikazana bez svoje dvije pokrajine – Kosova i Metohije i Vojvodine!

Kada uđete na internet stranicu “Google Analyticss” i pritom želite da otvorite stranicu Srbija, pojaviće se geografska karta na kojoj nema Kosova i Vojvodine.

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže za portal Telegraf.rs da je riječ o “skandaloznoj provokaciji”.

– Postavljanje mape Srbije na Google bez Vojvodine i Kosova je skandal i provokacija Srbije, na koju ćemo znati da odreagujemo. Ovo nije prvi put da se srećemo sa sličnim provokacijama – kaže premijer.

Ministar građevine i urbanizma u Vladi Velimir Ilić kaže da ovakva provokacija ne zaslužuje komentar.

– Slika Srbije bez Vojvodine i Kosova je obična provokacija! Nju je postavio neko ko očigledno ne misli dobro našoj zemlji. Vojvodina je u Srbiji i srpska to svako zna, a kome to treba da potura ovakve stvari, stvarno ne znam – kaže Ilić.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović je rekla da joj se nimalo ne dopada vijest da je Srbija prikazana bez njene dve pokrajine.

– Ta vijest prosto nije realna. Politika Vlade i državnog vrha je jasna, a to je da je Srbija jedinstvena – kategorična je Mihajlovićeva.