“Majka me je lagala da ima rak kako bi prikrila aferu”

0
116

Cijela porodica je bila skrhana zbog užasne dijagnoze koja je postavljena majci, a onda je kćerka otpočela istragu i utvrdila jezivu stvar! Tinejdžerka Šeril Smit se nije dobro slagala s mamom Kler, ali sve se promjenilo u jednom trenutku.

lagala-da-ima-rak

Kada im je Kler, majka četvoro djece, rekla da ima karcinom, Šeril je osjetila navalu ljubavi i borila se da zadrži suze.

Kad nam je rekla da ima karcinom, moji osjećaji prema njoj su se naglo promjenili. Vidjela sam da drugima umiru članovi porodice i shvatila sam da ću možda uskoro izgubiti majku – priča Šeril koja je tada imala samo 16 godina.

Promjenila se, tješila majku kad joj je opala kosa zbog hemoterapije, brinula za mlađu djecu koja su tada imali 11, 5 i jednu godinu.

Međutim, crv sumnje je izjedao – pitala se zašto njena majka ide kod ljekara baš usred noći, kao i zašto brije kosu kada joj od hemoterapije sama ispada iz korijena?

Riješila je da provjeri stvar, pa je otkrila da je njena majka sijala strašne laži, a sve u cilju prikrivanja afere.

Naime, 37-godišnja Kler je cijeloj porodici, uključujući tu i malu djecu, rekla da ima karcinom i da je već u terminalnoj fazi. Šeril je pokušala da to kaže svom ocu, ali on je odbio da povjeruje u to i naljutio se na kćerku.

Međutim, onda je na scenu stupio porodični prijatelj sa gomilom dokaza, i sve je otkriveno!

Krajem 2011. godine je Kler saopštila porodici “dijagnozu”, a zapravo je otpočela strašnu ljubavnu aferu:

Mama nas je okupila i rekla da ima rak krvi. Nisam bila dobra s nom, ali vidjela sam kako drugi gube članove porodice zbog raka, a ja nisam željela da se to meni dogodi. Pogotovo jer imam mlađe braću i sestru. Osjećala sam odgovornost prema njima – rekla je Šeril.

Njena baka i prabaka nedavno su umrle od raka, pa je ova vijest bila depresivna za cijelu porodicu. Ali, nije prošlo puno, a Šeril je počela da se osjeća neprijatno zbog majčinog ponašana.

Ni ranije nije radila puno po kući. Sada je samo sjedila na kauču i naređivala šta treba da se uradi, a kad bi je neko nešto pitao, samo bi rekla: “Ali ja imam rak”. Prva stvar koja mi je bila sumnjiva je njeno padanje u nesvjest. Svaki dan samo 10 minuta nakon što bismo došli iz škole, tačna kao sat. Nisam posumnjala kad je obrijala kosu, znam da to neki rade prije nego što sva opadne. Ali vidjela sam da ona i dalje brije kosu jer je počela da raste! – priča ogorčena kćerka.

Svom mužu Krisu nikad nije dopuštala da ide s njom na hemoterapije.

Uvijek je imala flaster na ruci kada bi se vratila s hemoterapije. Kada sam je jednom pitala kako je tamo, ispričala mi je i shvatila sam da je prepričala sapunicu koju smo gledale nekoliko nedelja ranije. A ponekad je na hemoterapije išla u ponoć. To mi se nikako nije uklapalo. Naročito jer je išla od toga da je nakon terapije jako bolesna do skakanja po trambolini – objašnjava Šeril.

Kada je početkom 2012. godine Kler rekla porodici da je njena bolest u remisiji, Šeril je mislila da izmišlja, a kada je nekoliko mjeseci kasnije rekla da se rak vratio i da je u terminalnoj fazi, tinejdžerka joj nije vjerovala ni riječ.

Iako je rekla da se rak proširio na kičmu i da će joj uskoro trebati kolica, nije izgledala uplašeno.

Kler je održavala svoju laž, pričala na forumima sa ženama koje boluju od kancera i pravila spomenar sa sinom. Međutim, jednom prilikom je Šeril pozajmila od majke laptop, a na Fejsbuku je nenadano iskočila poruka:

Bile su to jako seksualne poruke i oni su se dopisivali mjesecima. Bilo je strašno čitati opise njihovog seksa. Iako će mu to slomiti srce, znala sam da to moram da kažem tati. Očekivala sam da će se ljutiti na mamu, ali umjesto toga je bio ljut na mene. Pukao je, podsjećajući me da mama ima rak u terminalnoj fazi – objasnila je kćerka, koja ipak nije odustajala:

Nazvala sam bolnicu tražeći podatke o majci, ali oni nisu imali pacijenta s njenim imenom. Nisu znali ni medicinsku sestru koju je majka uvijek spominjala. Nazvala sam sve bolnice, ali niko nije znao mamu. Tata mi i dalje nije vjerovao – kaže Šeril.

Onda se pojavio i porodični prijatelj:

Njegova supruga je imala rak i ništa se nije poklapalo s maminom pričom. Jedne noći kad je rekla da ide na hemoterapiju, on ju je pratio i vidio da ide u kuću nekog muškarca. Pozvao je mog tatu i ispričao mu i tad je i tata povjerovao – objasnila je Šeril.

Te večeri je sve rekao Kler, koja je na kraju sve priznala. Iste noći se iselila iz kuće i preselila kod ljubavnika.

Razvod je u toku, a Kler je izgubila starateljstvo nad djecom.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: dnevno.rs