NEZAPAMĆENI UŽAS: Voda iz jezera se povukla i otkrila zločin koji je skrivan 70 godina!

0
9779

Planinski rendžer H.K. Madval, koji je bio u službi britanske imperije i koji je tada prošao pored jezera, sledio se od straha, jer je jezerce bilo puno skeleta, piše “Indija tudej”. Iz zelene vode virile su kosti ruku i nogu, a svuda naokolo plutale su lobanje.

Naučnici već godinama pokušavaju da odgonetnu ko su bili ljudi čiji su ostaci nađeni u jezeru Rupkand, na Himalajima. Šta je bio razlog njihove iznenadne smrti? Danas postoji nekoliko teorija o tome, ali, neke nepoznanice u vezi s jezerom verovatno nikada i neće biti rasvetljene.

Na obali jezera ležali su i konjski kosturi. Madval je video i gvozdena koplja, ostatke drvenog oruđa, pa čak i kožne obuće. Kasnije su na ovom mestu pronađene stotine skeleta.

U Utarahandu su i pre toga kolale priče o jezeru mrtvih. Ispredale su se legende, a postojala je i pesma o “Jezeru skeleta”. Madvalovo otkriće je potvrdilo da zastrašujuće mesto zaista postoji.

Britanci su u prvih mah pomislili da je reč o japanskim vojnicima koji su u Drugom svetskom ratu pokušali da pređu Himalaje i osvoje Indiju. Međutim, ta teorija je brzo napuštena, jer su mrtvi i njihovi predmeti bili previše stari!

Naučnicima je još nešto upalo u oči: svi mrtvi su imali neobične povrede na lobanji i na ramenima. Smrt je očigledno došla odozgo.

1
2
3
4