OTIŠLA JE DA OPERIŠE TUMOR NA MOZGU: Ono što su NAŠLI kada su joj otvorili glavu SVE JE ZAPREPASTILO!

0
1212

Rejčel Palmi 42 ljekari su konstatovali promjene na mozgu i posumnjali da je najverovatnije u pitanju zloćudni tumor.

Operacija joj je hitno zakazana, a kada su joj ljekari iz njujorške bolnice “Maunt Sinaj” otvorili lobanju ostali su u šoku od onoga što su tamo pronašli.

Kada su joj otvorili glavu, ljekari su ugledali učaurenu masu koja je ličila na prepeličje jaje. Izvadili su je, stavili pod mikroskop, zasekli i našli malu pantljičaru.

– Naravno da sam bila zgađena, ali u isto vreme doživjela sam olakšanje. To je značilo da nije potrebno dalje liječenje – rekla je Rejčel.

Ona otkriva da je dugo patila od nesanice i košmara, da je imala halucinacije i uobražavala stvari. U januaru 2018. simptomi su se pogoršali. Često se događalo da joj stvari jednostavno ispadnu iz ruku, a pisanje SMS poruka postalo je “nemoguća misija”. Često je dugo zurila u kompjuter, pokušavajući da razumije smisao teksta ispisanog na ekranu.

Rejčel pati od neurocisticerkoze, infekcije tkiva čiji je uzročnik svinjska pantljičara Taenia solium. Infekcija je moguća na dva načina, tj. u dva oblika. Najčešće je riječ o odrasloj pantljičari koja se unosi u organizam preko svinjskog mesa koje nije dovoljno termički obrađeno. Tada pantljičara živi u crijevima. Međutim, postoji još jedan način da se zarazite.

Ljudi zaraženi odraslom pantljičarom izbacuju mikroskopska jajašca preko stolice, a ako ne operu ruke kako treba, mogu da je prenesu drugima. Naprimjer, pripremajući jelo za druge, koji preko hrane unose jajašca u organizam. Ona stižu do tankog creva, gdje se izlegu larve, koje probijaju zid crijeva i dospijevaju u krvotok. Preko krvi mogu da stignu do svih dijelova tijela, uključujući i mozak.

Loading...

Komentari na članak: