POLICIJA UPOZORAVA: Ne nasjedajte na novu poštansku prevaru !

0
62

Varaždinska policija upozorila je na nove načine prevare putem pošte. Naime, nekim su građanima djelatnici ovlašćenih poštanskih preduzeća donijeli kuverte na kojima je stajala napomena ”tužba”, a za čije su preuzimanje morali platiti nekoliko stotina kuna.

prevara-postaPolicijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su u posljednje vrijeme nekoliko prijava građana o novim načinima prevara, pišeevarazdin.hr.
Naime, građanima su djelatnici ovlašćenih poštanskih preduzeća, na kućnu adresu donijeli kuverte na kojima je uz njihovo ime i prezime, tačnu adresu, stajala napomena ”tužba” te podatak da istu šalje jedan advokatski ured iz Zagreba.

A u kuvertama reklame

Za primitak takve kuverte morali su platiti nekoliko stotina kuna otkupnine i troškova poštarine, a po njihovom su otvaranju ustanovili da se u njima nalazi reklamni materijal za prodaju određenih proizvoda.

Vezano uz navedeno, PU varaždinska skreće pažnju građanima da ne nasjedaju na ovakve prevare, te da ne primaju ovakve pošiljke, odnosno ne plaćaju nikakvu otkupninu za njih.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: danas