SRBIJA: Najmlađi penzioner ima godinu dana

0
66
Foto: Ilustracija

Ova djevojčica će za 57 godina, kad bude mogla da podiže svoje uplate, dobijati mjesečno oko 197.000 privatne penzije, u narednih 20 godina

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jednogodišnja djevojčica je najmlađi penzioner u Srbiji! Njena majka odlučila je da već sada uplaćuje 2.000 dinara mjesečno dobrovoljnom penzijskom fondu “Delta Đenerali”, kako bi joj osigurala starost.
– Za tu djevojčicu doprinose uplaćuje majka, koja je takođe naš član.

Ona će po zakonu akumuliranim novcem moći da raspolaže za 57 godina. To nije usamljen slučaj. I deke i bake uplaćuju za svoje unuke – kaže Nataša Marjanović, direktorka fonda “Delta Đenerali”.

Ova djevojčica će za 57 godina, kad bude mogla da podiže svoje uplate, ako uporno svakog mjeseca do tada bude odvajala 2.000 dinara, dobijati mjesečno oko 197.000 privatne penzije, u narednih 20 godina.

Donja starosna granica za uplate ne postoji, ali poželjno je da se s tim krene što ranije, jer privatna penzija zavisi od visine i perioda uplata, investicija fonda i izabranog načina primanja penzije.

– Idealno bi bilo da već od prve plate mladi počnu da štede u fondu. Tako mogu da očekuju višestruko veću penziju od državne – kažu u Dunav dobrovoljnom penzijskom fondu.

Prosječna uplata privatne penzije u Srbiji iznosi oko 4.000 dinara, dok je minimalna u većini fondova 1.000 dinara. Sada u dobrovoljnim penzionim fondovima štedi ukupno oko 180.700 ljudi.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: 24sata