Sve više pristalica mišljenja: Program HAARP uzročnik poplava širom BiH?

0
664

Da se s klimom posljednjih godina događa nešto čudno svi smo se uvjerili. Posljednji dokaz da je klima narušena širom svijeta su vremenske nepogode na čitavom Balkanu. Poplavljeni gradovi u Bosni i Hercegovini te olujni, orkanski vjetrovi u Hrvatskoj su dovoljan dokaz o tome da je Priroda uvijek jača od Čovjeka!

Za “Glas Naroda” piše: Tarik Jažić

haarp-nevrijeme

Ponukan vremenskim uslovima u proteklih 48 sati u Bosni i Hercegovini, odlučih malo istražiti o mogućim uzrocima ovakvih vremenskih nepogoda koje se ne pamte u posljednjih 120 godina na ovim prostorima. Za one koji možda još uvijek ne znaju šta se to dešava u Bosni i Hercegovini, evo nekoliko kratkih uputa:

– poplavljen gotovo svaki grad na teritoriji države
– izlivena gotovo svaka rijeka iz svoga korita
– gotovo svi magistralni putevi nisu prohodni
– naselja i gradovi su odsječeni jedni od drugih
– na hiljade domaćinstava je bez hrane, vode i struje
– na hiljade ljudi angažovano je da spašava svoje sunarodnjake
– rijeke ostaju bez svojih mostova itd.

Postavlja se pitanje ko je odgovoran za sve ovo što se dešava oko nas?

haarp-balkan22

Jedni kažu Božija volja, drugi kažu Majka Priroda, a treći pak krive Čovjeka. I da, vjerovatno je Čovjek jedini krivac. Čovjek koji je izmislio HAARP program o kojem se već godinama šuti, Čovjek koji je dozvolio da se ovaj program testira na različitim mjestima planete Zemlje, Čovjek koji je dozvolio da se ovaj program testira i na prostoru Balkana!

HAARP-u (High Frequency Active Auroral Research Program, ili po našem Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije), koji je u osnovi američki naučni projekat istraživanja polarne svjetlosti utemeljen na radovima Bernarda Eastlunda iz 1988. godine, a koji se veže za gotovo sve klimatske promjene širom svijeta. Godine 1993. HAARP zvanično počinje sa radom, dok je prvi signal službeno poslan na dan japanske cunami katastrofe, u martu 2011. godine.

Činjenica da je riječ o sustavu visokofrekventnih vertikalnih antena postavljenih na Aljaski, sjeveroistočno od mjesta Gakona, običnom čovjeku okupiranom mnoštvom drugih problema, to ne znači mnogo. Treba naglasiti kako se druga dva američka HAARP postrojenja nalaze kod Arecibo opservatorija u Puerto Ricu i u Fairbanksu, također na Aljasci, dok je europski HAARP smješten u Norveškoj.

Šta antene rade u bespućima aljaskog snijega i leda? Pa rade vrlo jednostavnu stvar – šalju visokofrekventne valove u gornje djelove zemljine atmosfere, posebno u jonosferu. I tu sad nastaje problem budući da se tim činom, osim istraživanja širenja radiovalova, mogućnosti komunikacije i navigacije preko jonosfere mogu vršiti i manipulacije u nižim slojevima atmosfere, a time remetiti prirodne klimatske sustave u području koje se odabere za poseban tretman vezan uz političke i vojne svrhe. Konkretno bi to značilo da visokofrekventni elektromagnetni valovi iz HAARP-ovih antena, kad ih se upućuje prema jonosferi kao koncentriranu “zraku” doslovce pomiču, podižu taj zemljin zaštitni omotač u veće visine, pri čemu atmosfera ispod bude kao vakuumom usisana također u više slojeve, što opet znači da bude poremećena ravnoteža uključujući i onu elekromagnetsku. A to je situacija u kakvoj se onda može manipulirati atmosferskim prilikama, budući da se u povratnom udaru tako nagomilane snažne energije u jonosferi ciljano prema određenim tačkama (područjima) na površini Zemlje ili mora, stvaraju uvjeti za nastanak megaoluja, razornih vjetrova, kiša i u žešćim varijantama čak i potresa.

Loading...

Komentari na članak: