(VIDEO) Veliko nevrijeme u Hrvatskoj: Padao led veličine teniskih loptica, a najobilnija kiša tek dolazi

0
2374

Prema najnovijim mjerenjima količine padavina na meteorološkim postajama DHMZ-a, u gradu Rabu danas je, prema još neslužbenim podacima, izmjerena nova najveća mjesečna količina padavina ikada u Hrvatskoj 384,7 mm.

I u Poreču je od jutros novi rekord za ukupnu količinu padavina tokom septembra – 265,6 mm. Još službeno ne potvrđeni, a i samo trenutačni jer će kiša padati i danas, i sutra, prenosi Index.

Izuzetno obilna kiša koja je padala gotovo cijelu noć na području Kvarnera izazvala je poplave, a najteže stanje je u Crikvenici i Novom Vinodolskom, gdje su poplavljene ceste zatvorene za saobraćaj. Prema neslužbenim podacima, sinoć su u Crikvenici pale 183 litre po metru kvadratnom, a tokom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65.

Danas oko 19 sati je nekoliko sela u općini Lekenik pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme s gradom, javio je Indexu čitatelj, koji je poslao i fotografije nevremena.

“Padao je led veličine teniskih loptica. Napravljena je velika šteta na poljoprivrednom kulturama i automobilima” kaže čitatelj.

Druga čitateljica je poslala fotografiju s autoceste Sisak – Velika Gorica na kojoj se vidi kako je nevrijeme zabijelilo cestu i stvorilo probleme u saobraćaju.

“Stajali smo i čekali otprilike 10 minuta da prestane padati, a onda smo se vozili po ovakvoj cesti” napisala je čitateljica.

Veliko nevrijeme zadesilo je i Cerje kraj Sesveta gdje je pala veća količina leda.

Embed Video - Copy & Paste

×
Loading...

Komentari na članak:

IZVORbportal.ba