Čovjek mrtav već pola godine, a njegovi sljedbenici uvjereni da meditira! (VIDEO)

0
55

Iako se mislilo da je preminuo od posljedica srčanog udara, njegovi sljedbenici vjeruju da je jednostavno odlutao u dublju formu meditacije, koju i sam promovira.

mrtav-meditiranje

Ništa nije jednostavno u slučaju smrti osnivača religioznog reda ”Divija Jioti Jagrati Sansthan” Shria Ashutosha Maharaja. Naime, iako je službeno proglašen mrtvim još u januaru, njegovi sljedbenici odbijaju predati tijelo kako bi ga porodica mogla kremirati jer vjeruju da je njihov vođa i dalje živ!

Sljedbenici smatraju da se Maharaj jednostavno nalazi u stanju duboke meditacije. Oni su zamrznuli njegovo tijelo kako bi ono bilo očuvano u trenutku njegovog buđenja. Tijelo se trenutno nalazi u komercijalnom zamrzivaču u njegovom hramu.

Pokojni guru, koji je bio u sedamdesetim godinama kada je preminuo, osnovao je svoju sektu 1980. godine kako bi promovirao ”buđenje prema globalnom miru” i zagovarao svijet u kojem ”svaki pojedinac postaje ostvarenje istine, bratstva i pravde kroz vječnu nauku samospoznaje”.

Grupa danas ima na hiljade sljedbenika širom svijeta i u njenom vlasnišvu se nalaze veliki posjedi u Australiji, SAD, Južnoj Americi i Europi.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: dnevno.hr