10 najvećih svetskih misterija koje i dan danas NIKO ne može da objasni (broj #2 će vas ostaviti bez teksta)

0
48844

Mnoge stvari koje postoje na planeti Zemlji su i dalje obavijene velom tajne iako je prošlo i nekoliko vekova od njihovog nastanka. Pogledajte neke od njih:

Saksajuaman

10-saksajuaman-0

Ova gomila stena je misterija do dana današnjeg. Ništa, pa čak ni vazduh ne može da prođe kroz ovako perfektno poređane stene.

Kamene sfere u Kosta Riki

9-kamene-sfere-u-kosta-riki-1

Postoji mesto u Kosta Riki koje ima na stotine gnodioritnih sfera, u veličinama od 3-4cm do čak 3 m. Arheolozi ne znaju šta one predstavljaju.

Tuneli iz kamenog doba

8-tuneli-iz-kamenog-doba-2

Ovi tuneli napravljeni ljudskom rukom nastali su u kamenom dobu, ali kako su isklesani bez ikakvog alata ostaje svetska misterija.

Spomenik Jonaguniju

7-spomenik-jonaguniju-3

Ove ugaone formacije od 90º kao i ravne ivice na njima nalaze se u blizini obale Jonagunija u Japanu. Misterija je da li ih je stvorila priroda ili ljudska ruka.

Vojničev rukopis

6-vojnicev-rukopis-4

Ovaj rukopis je napisan jezikom koji ne razume nijedan čovek. Do dana današnjeg ovaj rukopis niko nije uspeo da dešifruje.

Gobekli Tepe

5-gobekli-tepe-5

Ovaj hram se nalazi na vrhu planinskog grebena u Turskoj. Nakon konstrukcije hrama u blizini je izgrađen grad, ovo govori mnogo o običajima i praksi naših predaka.

Lansi Medouz

4-lansi-medouz-6

Postojanje ovog arheološkog nalazišta datira od 1000. godine. Pronađen je 1960. i ljudi veruju da je on dokaz da je prekookeanske veze postojale i pre Kolumba.

Longju pećine

3-longju-pecine-7

Pronađene su 1992. godine. Ove veštačke pećine su verovatno formirane tokom dinastije Kin, 212 godine pre nove ere. Postoje 24 takve pećine, ali kada i kako su nastale i dalje je misterija.

Moe

2-moe-8

Ova ptica neletačica je izumrla pre otprilike 500 godina. Međutim, dobro očuvana kandža ove ptice je pronađena u pećinama Novog Zelanda i šokirala je istraživače, zbog toga što datira od pre 3000 godina.

Sunčeva kapija

1-sunceva-kapija-9

Na kraju ova struktura koja je isklesana iz jednog kamena izgrađena je pre oko 1500 godina. Rezbarije i gravure na ovoj strukturi su i dalje teške za dekodiranje. Neki naučnici veruju da su ove rezbarije od astrološkog značaja, ali niko nije 100% siguran.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORfokuzz.com