ŠTA SE DOGODILO U GRADU PUNOM VEŠTICA: Ovo je potpuno uvrnuto i nenormalno!

0
166

Grad Triora, Italija, je lep kao slika. Turisti dolaze tamo sa svih strana sveta da se dive srednjevekovnoj arhitekturi i pejzažu.

Sakrivena unutar granica ovog bajkovitog grada, je istorija nasilja i paranoje što čini suđenje vešticama u Salemu dečijom igrom.

1587. godine, loše vreme dovelo je do masovnog propadanja useva i gladi. Umesto da okrive klimatske promene, građani su odlučili da okrive prisustvo veštica.

grad-vestica-magazinba-1

Lokalne vlasti pozvale su Inkvizitora Đenove i Albenje, zajedno sa sveštenikom Đirolamom del Pocom, kako bi rešili problem veštica i veštičarenja u gradu…i upravo su to i uradili.

grad-vestica-magazinba-2

U roku od nekoliko dana nakon njihovog dolaska, najmanje 20 žena je mučeno i forsirano da prizna svoje satanističke zločine. Dok se istraga završila, još najmanje 10 žena je dodato na ovu ukletu listu.

grad-vestica-magazinba-3

Nekoliko od optuženih bile su iz plemićkih porodica regiona i uprkos ozbiljnom “mešanju” od strane porodice, tamničari nisu hteli da ih puste.

grad-vestica-magazinba-4

Do vremena dok sve nije bilo rečeno i učinjeno, barem 4 od tih žena je spaljeno na lomači. Moguće je da je ovaj broj zapravo mnogo veći. Na žalost, postoji samo nekoliko preživelih zapisa iz tog vremena.

grad-vestica-magazinba-6

Ali nasilje se nije zaustavilo u Triori. Nekoliko godina, lov na veštice se nastavio i u manjim gradovima u okolini. Stvari su postale toliko loše, da je Vatikan morao da se umeša i stavi tačku na ovo ludilo. Tada su svi zatvorenici pušteni na slobodu.

grad-vestica-magazinba-7

Uprkos morbidnoj istoriji, narod Triorija je neverovatno ponosan na istoriju grada.

grad-vestica-magazinba-9

Unutar svojih starih zidina, možete da pronađete muzeje posvećene bizarnom lovu na veštice. Oni čak imaju i nekoliko veštičjih festivala tokom godine.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORkurir.rs