Beba je stalno naginjala glavu na lijevu stranu: Ljekari su im uskoro saopštili PORAŽAVAJUĆU DIJAGNOZU!

0
690

Nakon skenera, saznali su užasne vijesti.

Zoe Archer je majka blizanaca koja je primijetila da sa jednom njenom bebom, Alishom Riley, nešto nije u redu.

Naime, ona je primijetila da beba stalno naginje glavu na lijevu stranu, a kada su otišli liječniku, saznali su poražavajuću dijagnozu – tumor na mozgu.

Zoe je primijetila prve simptome kada je njezina kćerka imala samo 14 mjeseci. Dok je puzala, spazila je da Alisha naginje glavu u lijevu stranu.

– Bilo je to blago i mislila sam da se možda ukočila. Nije plakala i nije bila stalno u toj poziciji – priča majka.

Gepostet von Zoe Archer am Freitag, 27. Januar 2017

Međutim, nekoliko dana kasnije je počela povraćati, pa ju je odvela liječniku. Nakon skenera, saznali su užasne vijesti.

– Znala sam da nešto nije u redu. Morali smo da stavljamo jastuke oko nje. Izgledala je kao da ima vrtoglavicu. Prevrtala je očima i mogla je samo povraćati. Kada su mi rekli da ima tumo,r srce mi je stalo. Pogledala sam u Alishu i zaplakala – priča Zoe.

Alishi je dijagnnosiciran tumor veličine loptice za golf. Malena je imala čak devet operacija, ali nakon njih vijesti ponovno nisu bile dobre. Ona je zapravo imala vrstu raka koja se naziva ependimoma – što znači da će joj tumor “rasti” ponovno.

Gepostet von Zoe Archer am Freitag, 27. Januar 2017

– Nismo mogli vjerovati. Mislili smo da budući da je uklonjen tumor, kako se rak neće vratiti – priča majka.

Roditeljima je ponuđena mogućnost liječenja protonskim zrakama na Floridi – i uspjeli su prikupiti novac i otići u SAD. Nakon 30 terapija, rak je konačno nestao.

– Ona se sada samo smije. Doktori kažu da zaostaje godinu u razvoju, ali se oporavlja. Uči puzati uz brata Jacka. Svaki novi skener nas čini vrlo nervoznim. Ali sada znamo na koje simptome da obratimo pozornost – zaključuje majka.

IZVORespreso