Bila je predivna majka, a onda je iznenada izvršila samoubojstvo

0
2337

Julie želi da svi drugi čuju Allisoninu priču i da znaju da nisu sami i da ne moraju patiti. Majčinstvo svima izgleda drugačije. No znati kako navigirati kroz teške razgovore može spasiti život divne majke koja je iznutra u ratu sa svojim mislima i umom.

„Nije putovanje svake majke sunčano i sretno. Ponekad je tamno, usamljeno, strašno, jadno i nesigurno. A krivnja! Krivnja koju si sami namećemo i koje sam društvo nameće je neopisiva. Ako naše majčinsko putovanje nije sve puno srca i leptirića onda se osjećamo posramljeno i odbačeno. Postoji duga na kraju oluje post-porođajne depresije koja divlja u umovima nekih majki. Pomoć vas čeka u mnogim oblicima: prijatelji, supruzi, savjetnici, grupe podrške i lijekovi – samo ju treba potražiti“.

Allisonin otac rekao je: „Ako se ovo može dogoditi Allison, može se dogoditi svakome.“

Prema statistici, samoubojstvo je vodeći uzrok smrti novih majki unutar prve godine nakon poroda. Ta je statistika jako uznemirujuća, ali imamo moć promijeniti ju.

To može biti jednostavno kao pitanje usmjereno na novu majku da vidite je li dobro i kako se nosi sa svim tim promjenama.

No nemojte tu stati.

Kao i kod drugih mentalnih bolesti, postoji stigma i kada je riječ o post-porođajnoj depresiji. Jedna od najboljih stvari koje možete napraviti jest ukloniti tu stigmu i pričati o toj bolesti bez ikakvog srama.

Postoji mnogo predivnih stvari za majke koje se nađu u smrtnom zagrljaju te bolesti. Julie želi da što više ljudi čuje za Allisoninu priču u nadi da će ohrabriti nove majke da potraže pomoć.

Za sve majke ili one koji znaju majku koja se bori protiv post-porođajne depresije – molimo vas, potražite pomoć.

Za majke koje se upravo bore sa post-porođajnom depresijom: niste same, a ovaj je svijet definitivno puno bolje mjesto s vama u njemu!

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot