Četiri djevojčice su se liječile od raka i zajedno ga pobijedile

0
1011

Četiri djevojčice koje su se prije tri godine liječile od raka na dječjem odjelu bolnice John Hopkins u St. Petersburgu na Floridi, McKinley, Chloe, Ava i Lauren, našle su se ovih dana ponovo radi zajedničkog fotografiranja kojim su obilježile Dan borbe protiv raka.

Sada su u dobi 4 i 5 godina i ovo je prva godina da su sve u remisiji, odnosno da nema znakova bolesti, a liječnici koji su ih liječili kažu kako su se u najgorim trenucima liječenja puno oslanjale jedna na drugu i pomagale jedna drugoj da lakše prebrode teške posljedice terapija koje su primale, pišu 24sata.hr.

McKinley, Ava i Lauren imale su akutnu limfoblastičnu leukemiju, a Chloe rijedak oblik raka pluća. Posljednja je s liječenjem završila Laureen.

We're gearing up for Childhood Cancer Awareness Month and encourage you to join us in supporting all September long with…

Gepostet von Johns Hopkins All Children's Hospital am Freitag, 31. August 2018

– Sve su bile pod jakim terapijama kad su se prvi puta fotografirale zajedno, kao male bebe bez kose i doista mi je čudesno vidjeti kako izgledaju danas – kaže Alyssa Luciano, Avina mama.

Laurenina mama Shawna Glynn kaže kako su djevojčice postale dobre prijateljice baš zato što su bile tako ćelave, prenosi Health.

– Sva djeca s kojom su se družile imala su kosu, pa su inače izgledale čudno među vršnjacima, dok su njih četiri u bolnici bile jednake i to ih je povezalo – kaže Shawna Glynn.

Karen Moore, McKinleyjeva mama, kaže kako su te djevojčice i njoj bile velika utjeha te kako je na dječjem odjelu te bolnice stekla puno prijatelja.

– Ljudi se ovdje povežu, kako ste često ovdje upoznate se i bude vam lakše kad vidite poznata lica – kaže Karen te dodaje kako su se i one kao majke ovog hrabrog četverca međusobno povezale i postale prijateljice.

– Dobar je osjećaj biti povezan s ljudima koji prolaze isto što i ti – kaže ona…

Loading...

Komentari na članak:

IZVOR24sata.hr