DA LI BEBI DAJETE TABLET? Stručnjaci tvrde da je to ravno zlostavljanju

0
90

Malenoj djeci i bebama davati tablete da se s njima igraju ravno je igranju ruskog ruleta sa njihovim razvojem. To tvrdi liječnik Richard House, autor kampanje Previše, prerano, koju je pokrenuo nakon što je istražio kako na razvoj djece utječu najnovije tehnološke spravice poput iPada, iPhona, tableta, android mobitela…

baby-84626_1280

Elektronske slike koje bebe vide na tabletima stvaraju u njihovim umovima iskrivljenu sliku stvarnosti”, rekao je za Nursery World doktor House.

Nadalje je pojasnio kako nije dobro djecu koja tek počinju istraživati svijet zbunjivati tehno-magijskom stvarnošću, kako je nazvao sadržaje koje je na iPadima moguće pronaći.

Čini mi se kako arogancija moderne tehnologije ne poznaje granice. Prema onome što sam istraživanjem utvrdio, davanje iPada bebama ravno je zlostavljanju”, rekao je zabrinuti liječnik.

Niti jedno dijete, ispod dvije godine, ne bi trebalo u rukama držati ekrane. Što se tiče starijih, njima uporabu tableta, mobitela i ostalih naprava kojima se svakodnevno koristimo, treba maksimalno ograničiti.

Liječnik je apelirao na roditelje da ozbiljno shvate njegova upozorenja i skrate vrijeme koje dijete provodi zadubljeno u, primjerice, tablet.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: net