Djevojčica se zarazila smrtonosnom sepsom nakon što je probala obuću bez čarapa

0
768

4-godišnja djevojčica se zarazila smrtonosnom sepsom nakon što je u trgovini isprobala obuću bez čarapa. Infekcija je došla preko male posjekotine na nozi.

Djevojčica pokupila je bolest zbog koje joj je život u opasnosti nakon što je probala obuću bez čarapa. Jodie Thomas majka je iz Walesa i objasnila je da je njezina kći Sienna dan prije isprobala obuću, a da je infekcija došla preko male posjekotine na nozi.

„Cipele koje je htjela probale su i druge djevojčice, i tako je Sienna pokupila infekciju“, rekla je majka za The Sun. Dan nakon isprobavanja i kupnje, Siennino je stopalo strašno oteklo. To je ubrzo dovelo do infekcije koja se počela širiti po cijeloj nozi, a djevojčica je pala pod groznicu.

„Odmah sam ju odvela u bolnicu, tresla se i izvrtala, bilo je strašno vidjeti ju u tom stanju. Kažu da je riječ o infekciji i možda će ju operirati“, rekla je majka.

****sorry for gross pics****For all parents please put socks on you're children while trying new shoes on. I'm guilty…

Gepostet von Jodie Thomas am Freitag, 24. August 2018

Djevojčici su idućih 5 dana izvlačili infekciju iz noge, i jedva je prošla bez operacije. Majka Jodie sada upozorava roditelje na moguće rizike koji proizlaze iz isprobavanja obuće. „Za sve roditelje, molim vas da svojoj djeci oblačite čarape kada isprobavaju obuću. Moja je krivnja što to nisam radila, a posljedice mogu biti ovakve… infekcija koja se širi po cijelom tijelu. Ne znate čije su noge bile unutra!!“

Iako je Jodie čula za česte infekcije stopala, poput atletskog stopala, iznenadila se da to može preći u otrovanje krvi, ili sepsu.

„Ovaj strašan primjer pokazuje da sepsa može doći iznenada, i da može zahvatiti bilo koga bilo kada. Kada god primijetite znakove infekcije, važno je da odmah potražite liječničku pomoć i pitate ‘Radili se možda o sepsi?’“, rekao je dr. Ron Daniels.

Sepsa predstavlja „po život opasno medicinsko stanje“ u kojem „tijelo na infekciju reagira ekstremno. Bez pravovremenog liječenja, sepsa može izazvati oštećenje tkiva, gašenje organa i smrt.“

Pouka ove priče je jednostavna: pobrinite se da uz sebe uvijek nosite par čarapa kada isprobavate nove cipele!

IZVORnovizivot