Dnevno je pio šest energetskih pića, a onda pokazao kako mu je to uništilo jezik

0
460

Nakon što je svakodnevno pio najmanje šest energetskih pića, učitelj Dan Royals pokazao je što je ta navika učinila njegovom jeziku, piše Metro.

U Facebook grupi Get It Off Your Chest objavio je fotku svog jezika na kojem se vidi kako je tkivo mjestimično jako izgrizeno.

“Tko još pije energetska pića? Ovisni ste o njima. Razmislite malo o tome. Dobro pogledajte ovu fotku. To je ono što energetska pića naprave jeziku. Zamislite što tek rade unutarnjim organima”, napisao je on.

Dodao je kako je promjene na jeziku primijetio nakon što je neko vrijeme pio po šest energetskih pića dnevno. Napomenuo je da redovito pere zube. Kad je posjetio doktora, saznao je, tvrdi, da su kemikalije iz energetskih pića doslovno izjele njegov jezik.

Iako Dan nije objasnio kako je točno došlo do toga, poznato je da zubari upozoravaju na štetne posljedice koje velika količina šećera u energetskim napitcima ostavlja na oralno zdravlje.

“Studija provedena u SAD-u pokazala je da kiselina i velika količina šećera u energetskim pićima mogu uzrokovati karijes”, navodi World Health Organization.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORindex