Do kraja godine na Facebooku video oglasi – Očekuju prihode veće od milijardu dolara!

0
65

FACEBOOK  bi od video-reklama, koje planira do kraja godine uvesti na ovu društvenu mrežu, mogao generirati više od milijarde dolara u 2014., navodi se u izvještaju Morgan Stanley -a.
To bi predstavljalo jedan posto svih troškova predviđenih za televizijsko oglašavanje u SAD. Morgan Stanley predviđa da bi do 2020. video reklame na Facebook-u mogle generirati čak 6,5 milijardi dolara.

facebookU izvještaju, koji je prvenstveno baziran na izvorima kao što su Bloomberg i The Financial Times, navodi se da bi video-oglasi bili plasirani krajem godine i da bi se najveći dio 2014. zadržali na američkom tržištu.

Kod europskih korisnika ove društvene mreže stigli bi kasnije tokom 2014., u Aziji 2015., a na ostalim tržištima do kraja 2016. godine.

Video-oglas, dužine do 15 sekundi, automatski će se emitirati bez zvuka, ukoliko korisnik uključi zvuk, video će se početi emitirati od samog početka, ako korisnik nije zainteresiran za reklamu dovoljno je da stranicu skrola prema dolje.

Kompanija već bilježi značajan rast u domeni prihoda od oglašavanja, pa je u drugom kvartalu on iznosio 1,6 milijardi dolara, što je rast od 61 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Facebook ipak neće biti jedini društveni medij koji ima koristi od video reklama.

Prema istraživanjima, YouTube od video reklama očekuje četiri milijarde dolara u 2013., i skoro 20 milijardi od 2020. godine.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: Index