V. Britanija: Tony Cowan (31) je 2014. imao tešku prometnu nesreću. Na životu ga je održavao aparat. Bol je postala neizdržljiva, te je četiri dna nakon vjenčanja zatražio da ga isključe…

Englez Tony Cowan (31) vjenčao se sa svojom dugogodišnjom partnericom, a četiri dana kasnije ugasili su mu aparat koji ga je održavao na životu.

Tony je 2014. godine imao tešku prometnu nesreću u kojoj mu je glava gotovo bila otkinuta od kralježnice. Liječnici su mu tada rekli da je riječ o ozljedi koju je gotovo nemoguće preživjeti.

Tony je nakon nesreće pokušao, koliko je to bilo moguće, normalno živjeti sa svojom partnericom Karen Dawson s kojom je bio u vezi 12 godina. Karen se brinula za Tonyja. Gledali su zajedno filmove, vozila ga je u kolicima na izlete.

-Bili smo zajedno cijelo vrijeme. Želim da svi znaju koliko sam ponosna na njega. Na kraju je bol nažalost bila jača i uzela mi ga je. Tony je imao najveće srce na svijetu, nitko nije bio kao on – rekla je Karen.

Par se planirao vjenčati u svibnju ove godine. No uoči Božića bol koju je Tony osjećao postala je neizdrživa pa je odlučio da mu se isključi aparat koji mu je bio neophodan za život. Par se četiri dana prije toga vjenčao u bolnici. Tony je u bolnici završio zbog upale pluća i infekcije.

Bolničko osoblje im je pomoglo da sobu preurede za vjenčanje. Karen je bila odjevena u traperice, čizme i bluzu. Tonyju su u grob stavili vjenčanicu koju je Karen trebala nositi na vjenčanju. Istraga na sudu koja je provedena u srijedu je zaključila kako je Tony umro od posljedica teške prometne nesreće iz rujna 2014. godine.

– Nesreća je dovela do teške ozljede vrata zbog čega je Tony Cowan bio ovisan o medicinskom ventilatoru za koji je on tražio da mu ga isključe – zaključio je sud.