GOOGLE UKIDA ROMING: Uskoro besplatan internet i pozivi u inostranstvu!

0
79

Google želi da stane na put preskupim cijenama rominga i da korisnicima ponudi istu cijenu korišćenja interneta kao u matičnoj zemlji.

google-pixabay-1

Ranije ove godine pojavile su se informacije da Google želi da postane i mobilni operater. Velika prednost Google-a kao mobilnog operatera je taj što on planira da u potpunosti ukine roming.

S obzirom da je najveći problem turista skup roming u stranim državama, Google-ova ideja zaista zvuči savršeno. Mnogi korisnici pametnih telefona kada su u inostranstvu rijetko koriste društvene mreže i voljene aplikacije zbog preskupih cijena interneta. Jedini spas je Wi-Fi u hotelu ili nekom kafiću.

Google želi da stane na put ovom trendu, i da korisnicima ponudi istu cijenu korišćenja interneta kao u matičnoj zemlji. Oni su počeli pregovore sa nekoliko operatera kako bi omogućili korisnicima besplatan roming u više država sviketa.

Zbog kompleksne papirologije za sada je ovaj proces ograničen na korisnike iz SAD-a, ali se planira proširenje i na ostale države. Drugi zahtjev za besplatan roming je da korisnik posjeduje najnoviji Nexus 6 pametni telefon, ali ukoliko projekat bude odlično prihvaćen od strane korisnika, ove mane će se sigurno riješiti.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: telegraf.rs