Upoznajte djevojku po imenu Claire. Ona je jedan od izuzetno rijetkih slučajeva gdje je beba preživjela pobačaj! Razlog tome je što je ona imala sestru blizanku u maternici, koja nažalost nije preživjela nakon pobačaja.

Njena majka je imala samo 13. godina kad je ostala trudna, te je odvedena u kliniku za abortuse i imala hirurški pobačaj u petom mjesecu trudnoće, piše “Megagiga“…

Nakon što je izvršen hirurški pobačaj, Claireina majka je nagovorena od strane prijateljice u školi da ode kod doktora na još jednu provjeru par sedmica nakon toga. Njena prijateljica je imala osjećaj da nešto nije u redu, a ona je na kraju uvjerila Claireinu majku da se vrati u kliniku.

“Još ste trudni. Vaš abortus je bio uspješan, ali ste još uvijek trudni. Trudni ste s blizancima“, rekao je doktor.

Samo dvije sedmice nakon što je majka čula tu šokantnu vijest, Claire je rođena. Morala je ostati u bolnici na održavanju života više od dva mjeseca prije nego što su je mogli poslati kući.

Čak i nakon što je puštena, Claire je imala veliki pojas na bokovima za ispravljanje dislokacije. Iako je imala težak početak života, Claire je jaka i danas živi sretan život.

Uprkos mnogim nedaćama sa kojima se Claire suočavala u svom ranom životu, ona je pronašla snagu u ovom iskustvu kroz veze s Bogom, a dijeleći ovu priču ona pomaže promovisati vrijednosti života.