Islamska zajednica BiH: Smiju li djevojke nositi šorc za vrijeme ramazana?!

0
1055

sorc_islam

– Rijaset Islamske zajednice u BiH osuđuje svaku vrstu iskazivanja nasilnog ponašanja prema bilo kome – izjavio je danas u Sarajevu rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta dr. Amir Karić.

Karić je odgovarao na novinarsko pitanje u vezi s nedavnim slučajem verbalnog napada od strane jednog pripadnika tzv. “vehabija” u sarajevskom naselju Breka na djevojke koje su nosile šorc za vrijeme Ramazana.

– Svako ima pravo na izbor u vlastitom životu i ne možemo biti ravnodušni prema tome u smislu da osuđujemo svaku vrstu nasilja, ali isto tako ne možemo preuzeti bilo kakvu vrstu odgovornosti za bilo čije ponašanje na ulici, jer je to, naprosto, nemoguće – kazao je Karić.

Komentirajući upit u vezi s “odlukom općine Stari Grad da se u blizini vjerskih objekata tokom Ramazana ne toči alkohol”, Karić je kazao da, načelno, općine odgovaraju za svoje odluke, a IZBiH za svoje odluke.

– Ali u principu mi podržavamo sve aktivnosti koje vode u pravcu smanjenja alkoholizma i svih drugih vrsta toksikomanija – dodao je Karić, navodeći da to govori u širem kontekstu, odnosno da se ne referira izravno na konkretnu odluku.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: depo.ba