Izgledala je kao obična beba, a onda su roditelji počeli primjećivati nešto vrlo čudno i rijetko na njoj

0
3841

Taylor McGowan ima sindrom “nečešljive” kose, vrlo rijetku genetsku pojavu. Zabilježeno je samo oko 100 slučajeva ovog fenomena diljem svijeta, ali čini se da bi “bolest” mogla biti učestalija nego što se do sada mislilo.

Ovaj sindrom je rezultat nasljeđivanja dvije kopije genetske mutacije – jedne od svakog roditelja – koja mijenja oblik korijena dlake. Rezultat je vrlo tanka kosa koja “lebdi” oko čitave glave. Cara McGowan, majka djevojčice, izgled kose svoje kćeri uspoređuje s kosom Alberta Einsteina. Tvrdi da je vrlo teško obuzdati kosu male djevojčice pa joj tako konjski rep strši, a bezuspješno pokušavaju obuzdati kosu pomoću raznih proizvoda. Taylor ima vrlo osjetljivu kosu koja se lako može oštetiti pa korištenje proizvoda za kosu i raznih kemikalija izbjegavaju.

Kad je Taylor imala 4 mjeseca, prvi su put primijetili da joj je kosa drugačija. Mislili su da će opasti, no to se nikada nije dogodilo. Kada je jedan član obitelji vidio slike djece s ovim sindromom, pomislili su da ga ima i Taylor. “U početku smo se smijali, jer nismo mogli vjerovati da naša kćer ima tu užasno rijetku bolest koja pogađa samo 100 ljudi diljem svijeta. I potpuno smo se prevarili”, tvrdi majka djevojčice.

Nastavak na sljedećoj stranici…

Loading...

Komentari na članak:

IZVORindex