Ona je imala tu sreću da na porođaju bude jedino dete koje je preživelo, za razliku od braće i sestara koji su usled ove bolesti odmah preminuli

Nusrit Šahin Neli pati od bolesti koja dovodi do deset puta bržeg rasta kože nego što je to kod normalnih ljudi. U pitanju je takozvana “zmijska koža” koja izaziva bolan svrab i strahovite bolove.

Neli je imala tu sreću da na porođaju bude jedino dete koje je preživelo, za razliku od braće i sestara koji su usled ove bolesti odmah preminuli.

Njena koža je, od rođenja, nalik na zmijsku, sa velikim ispucalim pločama između kojih se nalaze rupe. Ono što je fascinantno jeste da bebe rođene sa ovom bolešću ne žive dugo, međutim, Neli je uspela da “dogura” do 32 godine.

Njoj je najgore kada je napolju jako hladno, jer se tada koža još više skuplja, bude bolnija i hrapavija. Međutim, ona ima svoj ritual koji svakog jutra sprovodi u delo.

Nusrit-Shaheen-zmijska-koza-2

Ona ustane u 6 ujutru i “riba” stare slojeve kože koji joj prave problem. Zatim celo telo suši i maže masnim kremama kako bi zaustavila pucanje ili ga bar umanjila.

Neli je pozitivna i ne predaje se, a trenutno je na pragu da položi vozački ispit i živi normalan život.